Изминатото деноноќие ЕСМ произведе 10.542 MWh електрична енергија

41

АД ЕСМ на 08.11.2022 година произведе 10.542 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 7.919 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.623 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 2.400 MWh електрична енергија.