Јапонија одвојува 18,4 милијарди долари помош за домаќинствата

13

Јапонската влада планира да потроши повеќе од 18,4 милијарди долари како дополнителна парична помош.

Таа помош ќе биде наменета за домаќинствата со ниски приходи кои имаат деца, јавуваат тамошните медиуми.

Планот за помош на домаќинствата би требало да биде одобрен на седница на владата.

Фото: Pexels