Каде најмногу сакаат да патуваат богатите?

3

Компанијата Switchfly, состави листа на земји каде туристите со подлабок џеб сакаат да престојуваат најдолго.

Според листата, Сеул е омилена дестинација на богатите, а на истата доминираат европските метрополи и острови.

Еве каде влијателните и моќните патуваат и уживаат во купување, добра храна и сиот луксуз што ќе си го посакаат.

Сеул, Јужна Кореја

lighting-night-seoul-south-koreaПросечен престој 13 дена.

Дубаи, ОАЕ

slide-1Просечен престој 12,7 дена.

Милано, Италија

town-house-8_masthead

Просечен престој 12,3 дена.

Атина, Грција

GrandBretagne-Athens-Roof-Garden-Restaurant

Просечен престој 11,5 дена.

Сингапур

Singapore-luxury-Hotel

Просечен престој 11,1 дена.

Франкфурт, Германија

luxury_hotel_near_frankfurt_schlosshotel_kronberg_exterior_01-942

Просечен престој 11 дена.

Сао Паоло, Бразил

Ibirapuera-Park-in-Sao-Paulo-75555208-1024x682

Просечен престој 10,6 дена.

Хонг Конг, Кина

hong-kong

Просечен престој 10,6 дена.

Бали, Индонезија

bali2

Просечен престој 10 дена.

Лисабон, Португалија

Beautifully Colored Old Lisbon Portugal Desktop Background

Просечен престој 9,7 дена.

Токио, Јапонија

amantokyo_hp_2

Просечен престој 9,6 дена.