Како да најдете работа која ја сакате

70

Иако барањето работа обично се сведува на испраќање на биографија, често се случува да нема одговор од работодавачот. Во тој случај, треба да ги земете работите во свои раце и поактивно да се посветите на пребарувањето. Системот е таков каков што е, и вашата задача е да го победите.

“Пронајдете нешто што сакате да работите, а потоа најдете некој кој ќе може тоа и да го плати“ е познат цитат на Кетрин Вајтхорн (британски новинар и писател).

Ова според Inc се шест начини како во денешно време можете да се вработите.

1. Пронајдете ја компанијата во која сакате да работите

2. Запознајте ја таа компанија

3. Откријте како веднаш ќе се вклопите во работата

4. Користете дела наместо зборови

5. Користете препорака како алатка

6. Прашајте за работа

Фото: Pixabay