Како е да се живее во сиромаштија

6

san-francisko

Агенцијата Goodby Silverstein & Partners во Сан Франциско, САД, во маркет во Ноб Хил ги зголеми редовните цени на најосновните производи за пет пати и ги снимаше реакциите на потрошувачите.

Целта на оваа видео, снимено за кампања на организацијата Tipping Point Community којашто се бори против сиромаштијата, е да ѝ укаже на јавноста како им е на сиромашните кога влегуваат во продавница.