Како Кина сфати дека работната култура на Џек Ма – „996“ повеќе не е легална?

204

Кинескиот технолошки магнат Џек Ма тврдеше дека е благослов да се биде дел од таканаречената „996 работна култура“ во која луѓето работат од 9 до 21 часот, шест дена во неделата.

Сега, кинеските власти издадоа строго потсетување до компаниите дека таквото исцрпувачко работно време е всушност нелегално.

Во заедничката изјава издадена минатиот четврток, кинескиот Врховен суд и Министерството за труд детално ги образложија 10 -те судски одлуки поврзани со работни спорови, од кои многумина вклучуваа работници принудени да работат прекувремено, пишува Би -Би -Си.

„Работниците имаат право на соодветен надомест и слободно време или празници. Почитувањето на националното работно време е обврска на работодавачите “, се предупредува во соопштението и се додава дека ќе се развијат дополнителни насоки за решавање на идните работни спорови.

Меѓутоа, дали ова предупредување ќе го отвори патот за вистинска промена за нејзините преоптоварени граѓани? Според кинеските закони за работна сила, стандардното работно време е осум часа дневно, а максимум 44 часа неделно. Секоја работа надвор од тоа бара дополнителна плата за прекувремена работа. Но, тоа не е добро спроведено.

Големите компании имаат посебни правила

Во многу големи компании, особено во успешниот технолошки сектор, вработените често работат многу подолго и не секогаш имаат соодветен надомест. Вработените со години негодуваат за нивниот распоред, а некои дури и се обидоа да возвратат. Група развивачи се најдоа на насловните страници во 2019 година со започнување кампања на платформата за споделување кодови „Github“, ставајќи црна листа на стартап компании кои го преоптеретуваа персоналот, спречувајќи ги да користат отворен код.

Како и да е, исцрпувачката 966 работна култура продолжи, а владата беше воздржана. На крајот на краиштата, работната етика е заслужна за успехот на овие компании, од кои некои оттогаш станаа неверојатно успешни на светската сцена.

„Владата не може да седи мирна и да дозволи се да експлодира“

Со зголемените поплаки кај работниците, некои повикуваат на колективна акција. Според извештајот на невладината организација China Labor Bulletin со седиште во Хонг Конг, помеѓу 2016 и 2021 година, евидентирани се 131 случај на протести на работници кои доставувале храна.

„Владата не може да седи мирна и да дозволи се да експлодира. Сакаат мир во куќата“, вели д -р Чан.

Постои промена кон подобра заштита при работа со промена на ставовите на многу млади Кинези, велат експертите. За разлика од нивните родители, кои веруваа дека напорната работа се исплатеше, меѓу исцрпените млади луѓе, кои гледаат мала награда во она што го прават, се зголемува чувството на незадоволство.

Некои се толку разочарани што движењето „танг пинг“ – буквално значи „лежи рамно“ – доби интензитет во последниве месеци, наведувајќи ја идејата дека луѓето не треба да бидат преоптоварени и наместо тоа да бидат задоволни со повеќе остварливи цели.
„Младите видоа други можности и претпочитаат пофлексибилен начин на живот“, објасни д -р Сонг.

Работната сила опаѓа

Но, ова е концепт што ги загрижува властите додека земјата се бори со намалената работна сила. Во мај, кинескиот попис, кој се спроведува еднаш годишно, покажа најбавен раст на населението во последните неколку децении.

„Ова ја загрижува владата, бидејќи и се потребни овие работници за одржување на економијата. Затоа тие сега се обидуваат да создадат систем за вработување што изгледа похумано за младите работници. Целта е да се направи нивната работа попривлечна. Кина мора да остане конкурентна“, рече д -р Чан за Би -Би -Си.

Реакциите на минатонеделната објава на социјалните мрежи беа претпазливи. Многумина се прашуваа дали ова навистина ќе им ја подобри работната средина. Но, експертите се повеќе оптимисти.

Додека Кина продолжува да го потиснува влијанието на некои од нејзините најголеми компании, тие нема да се осмелат да ги преминат границите.

„Судските случаи беа објавени како примери во јасна порака до работодавачите – ако не се однесувате добро со работниците, ќе загубите“, вели д -р Чан.

И се чини дека почна да функционира. Минатата сабота, производителот на мобилни телефони Виво изјави дека ќе ја прекине практиката на „големи / мали недели“, менувајќи го петдневниот и шестдневниот режим на работа. „Отсега ние сме луѓе кои ќе имаат полни викенди! Работиме за да создадеме среќна и прогресивна средина за нашите работници“, стои во соопштението на компанијата.

Работниците сега, исто така, можат да се чувствуваат похрабро да ги дадат своите шефови на суд.

„Очекувам повеќе работници да се повикаат на нивните права според работните закони кога сметаат дека биле малтретирани. „Следејќи ги упатствата на Врховниот суд, пониските судови во Кина, исто така, ќе ја поддржат позицијата на работниците во слични работни спорови“, рече Ангела Џанг, професор по право на Универзитетот во Хонг Конг.