Како основачот на Twitter се грижи за своето здравје

202

Основачот на социјалната мрежа Twitter, којашто вреди милијарди долари и е втора по користење веднаш по Facebook, има некои интересни и чудни навики во својот живот. Еве што Џек Дорси прави секој ден за да има енергија и да биде креативен.

Медитира два пати во денот

Медитацијата е докажан начин за релаксирање, а основачот на Twitter медитира еден час наутро и еден час навечер.

Оди пеш до работа

Пешачењето, исто така, е одлична активност и затоа Дорси оди пеш до работа, а понекогаш за тоа му треба еден час и 15 минути.

Седум минутни вежби

Кога Дорси не оди пеш на работа практикува да вежба седум минути. За таа цел најчесто користи велосипед за вежбање.

Сауни и капење во мраз

Една интересна активност што бизнисменот ја применува е 15-минутно седење во сауни проследено со три минутно капење во када со мраз. Тој го повторува процесот три пари и завршува со едноминутно капење во ладна вода.

Ламба со инфрацрвени зраци и стоечко биро

Кога работи од дома Дорси практикува да стои, наместо да седи и користи светилка со инфрацрвени зраци.

Еден оброк во денот

Основачот на Twitter јаде само вечера и тоа е некаде од 6:30 до 9 навечер. Таа се состои од риба, пилешко или стек со салата, спанаќ и аспарагус. За десерт јаде бобинки и темно чоколадо и пие црвено вино.

Следење на спиењето

Дорси внимава добро да се наспие, а според него тоа е возможно со водење на строг распоред. Негова цел е да се постигне што подолготраен длабок сон или сон во REM фазата.

Водење на дневник

На посебна апликација Notes на неговиот телефон iPhone го запишува она што е најбитно во денот, односно прави ретроспектива на изминатите 24 часа.

Фото: Facebook