Кампања за среќа на Coca – Cola со :)

21

coca cola smiley

Coca – Cola e компанија што постојано преку своите рекламни кампањи ги потсетува луѓето на среќа.

Интересна и позитивна е кампањата на Coca – Cola во Порторико, која ги користи знаците познати како “смајли“ и преку регистрирање на доменот .ws, ја прават нивната интернет страница достапна за сите корисници на мобилни телефони.

coca col smiley 1

“Овие знаци не се прифатени при регистрација на домените како што се .com, .net, .org. Откако направивме кратко истражување на домените кои прифаќаат ’смајли’, одлучивме тоа да биде .ws бидејќи асоцира на фразата – we smile (ние се смееме), по што тоа ни изгледаше најсоодветно“, велат лицата задолжени за маркетинг на Coca – Cola во Порторико.