Кардано со уште едно големо достигнување

34

Бројот на портфолија на АDА е двојно зголемен во споредба со мај 2021 година.

Од денес, 2 ноември, заедницата Кардано е сведок на зголемување на вкупниот број на портфолија на АDА на неверојатни два милиони.

Претходниот врв на сите времиња од милион портфолија беше постигнат на крајот на мај оваа година. На 1 јануари заедницата на АDА имаше само 203.519 АDА адреси. Така, до 23 мај растот беше приближно петкратен и се зголеми за уште еден милион портфолија од мај.

На 2 септември, ADA се искачи на новото највисоко ниво од 3,10 долари, пред да ја лансира функцијата паметни договори како дел од ажурирањето „Alonzo“.

Во времето на објавувањето, ADA беше благо опаднат и се тргуваше за 1,98 долари, што е околу 35% под ATH (All-Time High) на алткоинот.