KFC отвора ресторан во Сараево

48

kfc

Светски познатиот ланец за брза храна KFC (Kentucky Fried Chicken) наскоро отвора ресторан во Сараево, дознава Klix.ba.

Преговорите за локација се во тек, а се разгледува деловен простор во центарот на градот.

KFC има околу 18.000 ресторани во 118 земји, во кои може да се конзумира само пилешко месо. Во Србија е присутен од 2007 година, а во Хрватска од 2011 година.