Кинеската централна банка ги задржа недопрени каматните стапки

10

Кинеската централна банка ги задржа основните каматни стапки за една година и пет години на 3,45% и 4,2% за ноември.

Ова е трет месец по ред како Народната банка на Кина го држи едногодишниот LPR, откако го намали од 3,55% на 3,45% во август.

Петгодишниот LPR, пак, се одржува на 4,2% пет последователни месеци, откако последен пат беше намален во јуни од 4,3%.