Кога ви е потребна мотивација…

40

Викендот е време кога сакаме да се одмориме и да направиме нешто поразлично од работното секојдневие. Она што ни е потребно е дружба со блиските и мотивација за подобро утро.

Ние сме тука за она второто.

И патувањето од илјадници километри започнува со само еден чекор.

Не постои вистинско време освен она што ние ќе го направиме вистинско.

“Око за око“ и цел свет ќе ослепи.

Ако се фокусирате на она што го немате, никогаш нема да имате доволно.

Само еднаш направете го тоа што другите ви велат дека не можете и повеќе нема да дозволите никој да ве ограничува.

Уживајте во малите нешта, зошто еден ден можеби ќе видите дека токму тие биле големите.

Ако нешто не ви се допаѓа променето го, ако не можете да го смените, сменете го начинот на којшто размислувате за тоа.

Не “преживуваат“ ниту најсилните ниту најпаметните, туку оние кои ќе можат да се прилагодат.

Понекогаш треба да застанеме со нашата потрага по среќа… и да бидеме среќни.

Колку потивки стануваме толку повеќе можеме да чуеме.

Фото: Pixabay