Кога жените би личеле на скиците на модните креатори

153

Star-Models-2

Бразилската модна агенција Star Models започна кампања против анорексијата која заслужува внимание. Агенцијата направи серија плакати, на кои цртежи на модни креатори се споредени со фотографии на модели, фотошопирани за да одговараат на димензиите на скицата. Резултатите се застрашувачки.

star-models-1

Star-Models-3