Кои се најбогати жени во светот

16

Годинава на листата милијардерки се приклучија уште две жени од бизнисот. Најбогата од сите е наследничката на империјата L’Oréal, а меѓу нив се најде и Мекензи Безос, која откако се разведе од сопственикот на Amazon, Џеф Безос наследи огромно богатство.

Како изгледа листата на најбогати жени во светот погледнете во продолжение.

Франсоа Бетенкур Маерс – 49,3 милијарди долари

Компанија: L’Oréal

Земја: Франција

Алис Волтон -44,4 милијарди долари

Компанија: Walmart

Земја: САД

Мекензи Безос – 37 милијарди долари

Компанија: Amazon

Земја: САД

Жаклин Марс – 23,9 милијарди долари

Компанија: Mars, Inc.

Земја: САД

Јанг Хуијан – 22,1 милијарди долари

Компанија Country Garden Holdings

Земја: Кина

Сузан Катен – 21 милијарда долари

Компанија: Altana, BMW

Земја: Германија

Лорејн Пауел Џобс – 18,6 милијарди долари

Компанија: Apple, Disney

Земја: САД

Абигејл Џонсон – 15,6 милијарди долари

Компанија: Fidelity Investments

Земја: САД

Ирис Фонтбона – 16,3 милијарди долари

Компанија: Antofagasta PLC

Земја: Чиле

Џина Рајнхарт – 15,2 милијарди долари

Компанија: Hancock Prospecting

Земја: Австралија

Фото: Facebook (2)