Кои се најбогатите луѓе во Австралија?

47

Ова се најбогатите луѓе во Австралија:

Џорџина Ринхарт

ipad-_1329103740

Вредност: 9 милијарди долари
Извор на богатство: наследен бизнис, рударска индустрија, претседател на Hancock Prospecting
Возраст: 56 години
Место на живеење: Перт, Австралија
Брачен статус: вдовица, мајка на 4 деца

Ендру Форест

774425-twiggey-forrest

Вредност: 6,9 милијарди долари
Извор: рударска индустрија, претседател и извршен директор на Fortescue Metals Group
Возраст: 49 години
Брачен статус: оженет, татко на 3 деца

Џејмс Пакер

james-packer

Вредност: 4,4 милијарди долари
Извор: медиуми
Возраст: 43 години
Брачен статус: оженет, татко на 2 деца 

Френк Лови

017648-frank-lowy

Вредност: 4,3 милијарди долари
Извор: трговија на мало, Westfield Group
Возраст: 80 години
Брачен статус: оженет, татко на 3 деца

Хери Тригубов

Harry-Triguboff

Вредност: 3,4 милијарди долари
Извор: недвижности, инвеститор
Возраст: 77 години
Брачен статус: оженет, татко на 2 деца

Џон Гандел

0x600

Вредност: 3,3 милијарди долари
Извор: недвижности, трговија на мало Chadstone
Возраст: 76 години
Брачен статус: оженет, татко на 4 деца 

Ентони Прат

anthony-pratt

Вредност: 2,7 милијарди долари
Извор: извршен директор на Pratt Industries и заменик претседател на Visy Industries
Возарст: 50 години
Брачен статус: неженет, татко на 1 дете

Кер Нилсон

kerr-neilson

Вредност: 2,4 милијарди долари
Извор: Platinum Asset Management, менаџер на фондови
Возраст: 61 година
Брачен статус: оженет, татко на 2 деца

Дејвид Хајнс

david-hains

Вредност: 2 милијарди долари
Извор: трговија на мало, производство, инженеринг и имоти
Возраст: 80 години
Брачен статус: оженет, татко на 5 деца

Кери Стокс

425982-seven-amp-039-s-profit

Вредност: 1,9 милјарди долари
Извор: рударска индустрија, имоти, градежна опрема
Возраст: 70 години
Брачен статус: разведен, татко на 4 деца