Кои се најдобрите директори од технолошкиот сектор за 2018 година

2
Сатја Недела – Microsoft

Веб страната Comparably, којашто оценува компании од различни индустрии, го објави својот годишен извештај за Најдобри извршни директори во светот, односно 2018 Best CEOs.

Од вкупно 50 што се најдоа на листата, 29 директори се од технолошкиот сектор, а во продолжение најдобрите 10 според оценувањето на вработените.

Тим Кук – Apple

Компјутерски хардвер софтвер и останато

Извршен директор од 2011 година

Лин Џурик – Sunrun

Обезбедувач на сончева енергија

Извршен директор од 2007 година

Џон Лежер – T-Mobile

Телекомуникациски услуги

Извршен директор од 2012 година

Марк Бениоф – Salesforce

Софтвер за управување на односи со клиенти

Извршен директор од 1999 година

Алекс Шутмен – Workfront

Софтвер за проектен менаџмент

Извршен директор од 2016 година

Џеф Безос – Amazon

E-трговија, облак услуги, електроника…

Извршен директор од 1994 година

Брајан Хелиган – Hubspot

Софтвер за продажба и маркетинг

Извршен директор од 2006 година

Бред Смит – Intuit

Сметководствен софтвер за даночни подготовки и слични услуги

Извршен директор од 2008 година

Сандар Пичаи – Google

Онлајн пребарувач, облак услуги, софтвер, хардвер и друго

Извршен директор до 2015 година

Сатја Недела – Microsoft

Развивање и лиценцирање на компјутерски софтвер и уреди

Извршен директор од 2014 година

Фото: Facebook