Која индустрија во регионот е најпрофитабилна

23

Пандемијата на коронавирус го забави отворањето на нови компании во регионот, но исто така покажа и некои престројувања во редовите на претприемачите во претходната 2020 година, според податоците на компанијата за кредитен рејтинг CompanyWall, објавени од порталот Бизнис.рс.

Според податоците на CompanyWall, за Србија, Хрватска, Црна Гора, Словенија и Босна и Херцеговина, бизнисмените во регионот главно веруваат дека ќе можат да остварат профит во наредниот период доколку започнат со градежни работи.

Градежништвото е  сите земји во регионот се наоѓа меѓу првите пет според бројот на отворени компании, наведува порталот.

Фото: Pixabay