Колку е важна тимската работа…

0
0

Колку и да сме силни играчи, сами не можеме да го постигнеме тоа што би го направиле тимски…

Индивидуална посветеност на групна цел – тоа е она што го прави тимот ефикасен, компанијата успешна и општеството просперитетно.

Никој од нас не е паметен колку сите нас заедно.

Тимот ги поттикнува обичните луѓе да постигнат неверојатни резултати.

Во тимската работа молчењето не е злато, тоа е забрането.

Силата на секој тим е поединецот. Силата на секој поединец е тимот.

Радувајте се на сечиј успех во тимот, кога сите си помагаат, сите победуваат. 

За да ги постигнете своите цели секогаш ќе ви треба помош од другите.

Зад успехот на поединецот стои успешен тим.

Без разлика колку сте паметни и силни, ако “играте“ соло, секогаш ќе губите од оние што работат тимски.

Фото: Pixabay