Колку вредат најголемите фармацевтски компании во светот

139

Некои од најголемите светски фармацевтски компании одиграа централна улога во пандемијата со Ковид-19.

Сепак, веројатно не е изненадувачки што пандемијата беше одлична за многу компании во областа на здравствената заштита. Всушност, само во 2020 година, 50 -те најголеми фармацевтски компании во светот заедно остварија приход од 851 милијарда долари.

Најголемите извозници во светот

Најголемите фармацевтски компании во светот според пазарната капитализација