Колоритна и надреална реклама за Sony 4K

28

sony-4k-1

Филмаџијата Гарт Дејвис е режисер, наратор и главниот лик во рекламата за Sony 4K Ultra HD телевизор.

“Морето се поврзува со нашиот внатрешен свет и може да биде длабоко емотивнo и надреално. Имагинацијата е случајна, тука е и врската меѓу сцените, но e неразбирлива… Инспирација барав во Салвадор Дали, Фелини, Џ.М.В. Тарнер и Ендру Вајет, кои ме потсетија да бидам храбар, луд, елегантен и прецизен”, вели Дејвис.

Кинематографијата е на Клаудио Миранда, кој доби Оскар за филмот Животот на Пи (Life of Pi).

Sony-4K-2

Sony-4K-3