Контроверзни и политички некоректни реклами

75

Британските The Chip Shop награди се доделуваат за најдобри идеи за реклами кои не биле пуштени во јавноста, затоа што се контроверзни, политички некоректни или на граница да бидат нелегални. The Chip Shop наградите се доказ дека најдобрите идеи не се водат секогаш според правилата. Еве неколку од нив:

Реклама за прашок за перење која алудира на светскиот бестселер 50 нијанси сиво

Daz

Уште една реклама за бои која се однесува на истата книга

boi 50 nijansi

Реклама за непрофитната организација Save the Children

save-the-children

Неколку реклами кои се политички некоректни и се однесуваат на слабеење

slabeenje 1

slabeenje 2

slabeenje 3

Реклама за градник

wonderbra

Реклама на Панасоник од категоријата лош вкус

panasonik