Краш сепак оди во рацете на српски бизнисмен

90

Небојша Шарановиќ, претприемач, кој се чини дека испадна од игра за хрватски Краш, доби нова шанса да стане балкански крал на слатките. Според хрватските медиуми, Србинот дефинитивно ја презема компанијата.

Наводно, Шарановиќ на почетокот на годината целосно ќе ја преземе сопственоста од браќата Пивац, пренесува Телеграф Бизнис.

Така, по заобиколен пат, Краш ќе стане дел од деловната империја на Шарановиќ.

Најзначајната промена во овој бизнис е одлуката браќата Пивац да ги продадат своите и работничките акции на српскиот бизнисмен.

За потсетување, вработените во Краш, претходните сопственици на акции, ја прифатија 18% поевтината понуда на браќата Пивац, наместо поголемата понуда што ја понуди формално кипарската компанија Kappa Star Limited, малцински сопственик на Краш, чиј сопственик Небојша Шарановиќ го обвини раководството на Краш ЕСОП и месната индустрија браќа Пивац, за синхронизирана операција.

Фото: Facebook