Крипто-стартап собра 23,8 милиони долари

87

Крипто-стартапот Gauntlet собра 23,8 милиони долари во новата рунда на финансирање предводена од Ribbit Capital.

Во рундата учествуваа и компаниите Polychain и Paradigm. „Блумберг“ прв ја објави веста.

Gauntlet собра 4,3 милиони долари во кругот во 2020 година, предводен од Paradigm, по воведниот круг во 2018 година.

Платформата Gauntlet обезбедува услуги за DeFi протоколи и децентрализирани организации за поддршка во области како што е управувањето со ризик. Корисниците на платформата Gauntlet вклучуваат протоколи како што се Aave, Acala, Compound и SushiSwap, меѓу другите.

Се вели дека договорот го проценува Gauntlet на 1 милијарда долари.

Основачот на Gauntlet, Тарун Читра, рече: „Настојуваме да користиме [финансирање] за да ја прошириме понудата на нашите производи на нови вертикали (на пр. опции, деривати, NFT) и да ја зголемиме изложеноста на ризик, поврзан со криптовалутите“.