Криптовалутите растат, голем скок на етерот

16

Криптовалутите забележаа висок раст минатата недела, особено етерот, кој надмина 1.500 долари откако беше под 1.000 долари во јуни.

Втората по големина криптовалута сега е навистина на прагот на таканареченото спојување, кое неколку пати беше одложувано.

Надградбата на мрежата првенствено ќе донесе енергетски поефикасен начин на потврдување на трансакциите и премин од доказ за работа на доказ за сопственост (proof of stake).

Во финансискиот фонд Grayscale, и покрај закрепнувањето кое е забележливо во последните неколку недели, предупредуваат дека крипто-зимите ќе траат во следните 250 дена, во споредба со претходните циклуси.

Како главни причини за големиот пад што го погоди крипто-пазарот оваа година, тие го наведуваат „тргувањето со потпора“ и агонијата на стабилната монета TerraUSD.