Кризата во Индија ја спушти цената на нафтата

7

Цените на нафтата се намалија на меѓународните пазари по 68 долари поради здравствената криза во Индија, што ја предизвика коронавирусот.

На лондонскиот пазар, цената на барел нафта се намали за 1,65 долари и изнесуваше 67,67 долари, а за скоро ист износ поевтини и на американскиот пазар, достигнувајќи цена од 64,42 долари.

Трговците со нафта беа загрижени поради ширење на нов вид на коронавирусот низ руралните подрачја на Индија, иницирајќи пад на побарувачката за нафта од третиот најголем увозник во светот.

Фото: Freepik