Kuehne + Nagel го издаде годишниот извештај за 2015 година

28

KUEHNE-NAGEL-580x308-580x308

Kuehne + Nagel Internacional AG го издаде својот годишен извештај за 2015 година.

Извештајот за глобалната работа на групацијата е достапен на интернет страницата на компанијата.

Групацијата Kuehne + Nagel е една од водечките светски логистички компании, којашто вработува над 67.000 лица на 1.200 локации во над 100 земји во светот.  Својата позиција на пазарот ја темели на бродскиот, авионскиот, камионскиот транспорт и договорната логистика.