Ламба што се пали со движење на камен

6

slvesna

За време на Холандската недела на дизајн 2016, дизајнерот Томас Мисе ја претстави линијата ламби Минерае, што се палат со помош на камчиња.

Принципот на работа на овој дизајнер е да креира производи што создаваат разновидна интеракција со објектите што секојдневно нè опкружуваат, пишува Designboom.

Наместо класичното вклучување на ламбата, Минерае се пали со поместување на камчиња по фино обработената алуминиумска база.