Levi’s низ времето

47

Името на основачот на компанијата Levi Strauss & Co. стана синоним за фармерки што тој ги измисли. Првиот пар фармерки беа патентирани на 20 мај 1873 година и се продаваа за 1 долар и 46 центи. Од тогаш помина 140 години, а денес џинсот на Леви Штраус се продава во повеќе од 60 земји. Денес во компанијата работат преку 16.000 луѓе и има годишен приход од 4,4 милијарди евра.

Во продолжение погледнете како се менуваа постерите на Levi’s низ времето.

18

17

16

15

14

13

12

11

9

10

8

7

6

5

4

3

2

1