LG – машина што прави пиво од капсули

22

Фото: Pixabay

Технолошката компанија препознатлива по производство на телефони и телевизори, LG претстави уред што прави пиво од капсули, пренесува The drink business.

Машината е целосно автоматизирана, нуди постојана контрола на процесот на ферментација, зреење, сервирање и чистење. Оваа машина за пиво може да се контролира преку апликација достапна преку Android и iOS уреди, што им помага на корисниците да го проверат статусот на нивниот пијалак.

LG создаде пет различни капсули од коишто може да се направи пиво.