Luma го претвора паметниот телефон во ноќна ламба

4

luma 1

Luma е минијатурна ламба што паметните телефони ги претвора во ноќна светилка. Овој мал додаток многу лесно се поврзува со мобилниот телефон по што ослободува светлина, пишува Design boom.

luma

Кога блицот на телефонот е вклучен, акрилниот абажур создава одлично ноќно осветлување. Luma може да се најде во три бои: сива, сина и црвена.

luma 2

Зад дизајнот на Luma стои дизајнерското студио Peleg design од Израел.