Манастирски комплекс на Хенри VIII претворен во луксузен дом од 5,5 милиони фунти

9

Католички манастир кој бил во сопственост на Хенри VIII и Елизабета I е претворен во луксузен дом со вредност од 5,5 милиони фунти. Комплексот бил изграден во 12 век, иако во рамките на својата основа има дел кој датира од почетокот на железната доба. Tој првично бил во сопственост на кралот Хенри I, но подоцна ја предал сопственоста на монасите. По распаѓањето на манастирскиот комплекс, сопственоста ја презел Хенри VIII, кој го предал на својата ќерка Елизабета, за потоа да биде даден на семејството Мантел во 1970 година. Овој комплекс се наоѓа на 55 хектари земјиште, а претрпел темелно преуредување за да се претвори во модерен дом. Сега може да се пофали со приватно кино, винарска визба, базен, 11 спални соби и голем паркинг простор.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

8

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

15

 

16

 

17

 

18

 

19

 

20

 

21

 

22

 

23