Мангер за вештачка интелигенција: Мислам дека старомодна интелигенција функционира добро

17

Легендарните инвеститори Ворен Бафет и Чарли Мангер не беа целосно „купени“ од вештачката интелигенција (ВИ).

Иако вештачката интелигенција стана главен збор во повиците за заработка во првиот квартал и катализатор за технолошкиот тренд кој ќе започне во 2023 година, Бафет (92) и Мангер (99) тврдат дека можеби не е толку револуционерен како што некои го прават.

„Јас лично сум скептичен за возбудата околу вештачката интелигенција“, рече Мангер на годишниот состанок на Беркшир Хатавеј.

„Мислам дека старомодна интелигенција функционира прилично добро“, додаде тој.

Вештачката интелигенција го зазеде централното место на Волстрит откако OpenAI ја лансираше најновата верзија на ChatGPT кон крајот на ноември. Оттогаш, технолошките компании станаа сè повеќе заинтересирани за решенија за вештачка интелигенција бидејќи ChatGPT стана најбрзо растечката апликација досега