Машински: Крипто-пазарот наскоро ќе направи силно враќање

134

Машински: Крипто-пазарот наскоро ќе направи силно враќање

Во последните неколку дена, Bitcoin (BTC) претрпе одредено закрепнување на пазарот.

Чувството малку се промени бидејќи водечкото дигитално средство се приближи до 32.000 американски долари.

Во изјава за Kitco News, извршниот директор на Celsius Network, Алекс Машински, разговараше за неговото верување дека крипто-пазарите ќе закрепнат и идејата дека дури и инфлацијата не е долгорочен проблем.

Извршниот директор на Celsius рече дека ако внимателно го следите пазарот во изминатите неколку дена, има „зелени свеќи“ на Вол Стрит, но „црвени свеќи“ кај криптовалутите, и тој го припишува ова несовпаѓање на фактот дека договорите од 1,8 милијарди долари истекле вчера (мај 31).

„Мислам дека ќе видиме пресврт во текот на викендот и следната недела. Можеш да ја туркаш пружината колку сакаш, но колку посилно ја туркаш, толку посилно отскокнува и еве доцниме за отскокнување“.

Тој додаде: „Кога биткоинот закрепнува, обично се опоравува пет до осум пати од местото каде што беше, или уште повеќе кога берзата расте за 30, 50, 70%. Така, отскокнувањето на криптовалутата е секогаш посилно и секогаш претставува нови повисоки врвови и нови повисоки дна“.

Особено, Биткоин објави осум црвени неделни свеќи и се приближи до деветтата, што беше нов рекорд.

Машински забележа дека дури и JPMorgan е повеќе вклучен во крипто. Стратезите во JPMorgan Chase минатата недела изјавија дека Биткоинот има „значаен потенцијал за нагорна линија“ и за возврат помогна да се промени расположението на пазарот оваа недела.

„Има толку многу страв што дури и JPMorgan, кој вообичаено не зборува за криптовалути, објави извештај оваа недела во кој се вели дека распродажбата на криптовалутите може да биде прекумерна и тие забележуваат враќање на 38.000 долари од местото каде што сме денес“.

На 30 мај, вкупната пазарна капитализација на криптовалутите означи прилив од 60 милијарди долари за 24 часа, додека Биткоинот се приближи до 31.000 долари.