Маск не се откажува: Подготвен е да инвестира 15 милијарди долари

43

Американскиот милијардер Илон Маск изрази подготвеност да инвестира меѓу 10 и 15 милијарди долари од своите пари за да ја преземе компанијата Twitter Inc. и планира да објави тендерска понуда за десет дена, објавија во вторник американските медиуми.

Во извештајот на New York Post, кој се повикува на два анонимни извори запознаени со ова прашање, се наведува дека Маск ја користел инвестициската банка „Морган Стенли“ за да наплати уште 10 милијарди долари од своите должници, пренесе Ројтерс.

Минатата недела Twitter одлучи да му понуди на Маск „горчлива пилула“ за да се заштити од откупот на акции од 43 милијарди долари koja ja dade Маск, вториот по големина акционер на компанијата, но без одобрение од одборот.