Маск сепак става клуч на фабриката во Калифорнија

39

Компанијата Tesla најави дека привремено ќе го запре производството во фабриката сместена во Калифорнија, пишува CNBC.

Планот е клуч на вратата на фабриката да има до 23-ти овој месец, а по оваа најава, акциите на компанијата забележаа пад од 7%.

Компанијата, исто така, привремено го запира производството и во фабриката во Њујорк. Активностите во останатите објекти, како што се наведува, продолжуваат.

Фото: Pexels