Мерцедес руши рекорди во продажбата

23

Мерцедес во септември испорачал 123.358 возила, што е месечен рекорд. Продажбата во Азија пораснала за 7,8%, 18% пораснала продажбата во Јапонија и 10% во Кина. Продажбата на автомобилите Мерцедес во САД пораснала за 7% или на 23.156 возила.
Во Западна Европа продажбата паднала за 2,5%, на 55.495 автомобили.