МојДДВ #МојаНаграда: Ова се 15 – те најсреќни граѓани кои добија по 100.000 денари

798

Најсреќните 15 граѓани кои од први до 31 јануари скенирале фискални сметки, добија по 100.000 денари на вечерашното јавно извлекување на Канал 5  телевизија. Ова се  добитниците:

 1. Христина Колева – Кавадарци
 2. Ратко Соколовски – Скопје
 3. Пеце Трајковски – Битола
 4. Александар Стојановски – Битола
 5. Елена Илиевска Честојнов – Неготино
 6. Воислав Завков – Велес
 7. Елена Пенева – Скопје
 8. Дарко Дучевски – Скопје
 9. Силвана Тасевска – Скопје
 10. Ивана Илиоска Николовска – Скопје
 11. Лујза Јаневска – Пробиштип
 12. Јулијана Даскалов – Скопје
 13. Дејан Смилевски – Скопје
 14. Бурамедин Суловски – Скопје
 15. Ефимија Маркоска – Охрид

Инаку во јануари има скенирaно убедливо најмногу фискални сметки преку апликацијата МојДДВ, или над 15 милиони сметки, а наплатениот ДДВ во јануари од скенираните сметки е за над 70 отсто повисок во однос на просекот од претходните пет месеци, додека има и 50 илјади нови корисници на апликацијата во декември и јануари, изјави министерката за финансии Нина Ангеловска.