Московската берза повторно работи

10

Московската берза беше делумно отворена за прв пат од 25 февруари, првиот ден по почетокот на војната.

Тргувањето со обврзници и акции на руските финансиски пазари беше прекинато откако акциите паднаа за 33 отсто.

Меѓународните санкции многу се чувствуваат во пошироката економија, а некои супермаркети ја намалуваат продажбата на основните производи како сол и масло за јадење.