Можете да добиете 100 евра дневно ако врне, компанија нуди осигурување за лоши временски услови

77

Кога сте на одмор и ве пречекува дожд наместо посакуваното сонце, брзо ја губите волјата за одмор.

Затоа  компанија од Хамбург дошла на идеја како да се осигура дека „најдоброто време од годината“ буквално не падне во вода – и нуди дополнително осигурување од лошо време на одмор.

Туристите можат да добијат до 100 евра дневно

Прво, луѓето од северна Германија знаат: не постои такво нешто како лошо време, само лоша облека.

Хамбуршката старт-ап компанија Wetterheld, основана во 2019 година, финансиски ги компензира патниците за дождливите денови на одмор. Иако парите нема да го вратат сонцето на небото, оваа одлука секако го прави поподносливо губењето на убавото време на одмор.

Со осигурување за временски услови можете да уживате во одморот, дури и да врне!“, пишува компанијата на својата веб-страница и ветува надомест до 100 евра по дождлив ден.

„Значи, можете да се префрлите на други активности во затворен простор наместо да се грижите за временските услови“, велат Wetterheld, кој делува како посредник за француската осигурителна групација Wakam.

Каде важи временското осигурување?

Секој што планира патување во дождливиот Лондон или Индискиот Океан за време на сезоната на дождови ќе мора да биде трпелив: осигурувањето за временски услови од германската компанија важи само за патувања во ЕУ, пишува Феникс магзин.

Фото: Pixabay