Мултишпед го пушти во употреба новиот објект во општина Илинден

3

????????????????????????

Компанијата Мултишпред го пушти во употреба новиот објект во економската зона Илинден.

Новиот царински склад на оваа компанија која што се занимава со транспорт и логистика и нуди дистрибиција на стоки и услуги се простира на површина од 1.000 метри квадратни. Вкупната инвестиција на компанијата е 500.000 евра, со што се овозможуваат 15 стартни вработувања, кои ќе се зголемуваат во наредниот период.