На огномет лани потрошени 264 милиони евра

25

Во текот на минатата година, Европската унија увезе 150.000 огномет во вредност од 264 милиони евра, покажуваат податоците на Eurostat.

99% од вкупниот увоз на огномет или 104.000 тони доаѓаат од Кина.

Меѓу земјите што најмногу увезуваат огномет во ЕУ се: Германија (38.000 тони или 36%), Холандија (28.000 тони или 27%), Полска (11.000 тони или 10%) и Чешка (7.000 тони или 6%).

Фото: Freepik