Na5u – иновација што ги штити женските чевли од оштетување при возење

31

na5u

Na5u е името на револуционерното, а сепак едноставно решение за сите дами кои се возачи, чија цел е заштита на чевлите од оштетување при возење, пишува Пословни дневник.

“Овој изум е резултат на одличниот спој на женската страст кон чевлите и експертскиот инженерски тим со големо искуство во развој на нови производи“, вели Маја Смолјо, раководителка на секторот маркетинг и продажба на хрватската компанија Pavorana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Производот е еластичен и се прилагодува на секаков вид на чевли. Na5u е посебно корисен бидејќи десната нога во текот на возењето се потпира на педалите за гас и сопирање, па долниот дел од чевелот е изложен на оштетување.

За да се дојде до конечната верзија на Na5u биле потребни две години, а за тоа време се развиле 13 верзии, додека на производот работеле 42 лица.

na5u-roza-500

Na5u може да се купи преку web shop на компанијата по цена од околу 20 евра или во неколку продавници за чевли и облека во Загреб и Сплит, а голем интерес предизвика кај автомобилските компании.