Најдобрите 10 производители на чоколадо во светот

111

Според National Geographic, пет од десетте најдобри производители на чоколада во светот доаѓаат од САД, додека најдобриот од најдобрите е швајцарскиот бренд Teuscher.

Швајцарскиот производител на најдобрите слатки задоволства Teuscher, со 70 годишна традиција во бизнисот со чоколадо, денес има локации во САД, Канада, Европа, Средниот Исток и Карибите.

Teuscher произведува повеќе од 100 различни чоколадни производи кои не содржат хемикалии, адитиви или конзерванси.

Во листата не се споменати неколку познати чоколадни куќи како Neuhaus од Белгија, која постои од 1857, парискиот мајстор за чоколади Michel Cluizel, како и италијанската чоколадна куќа Amedei.

Погледнетe што нудат најдобрите 10 производители на чоколадо во светот… и уживајте:

 

1. Teuscher – Цирих

cafe_teuscher

2. Vosges Haut – Chocolat – Чикаго

vosges-2

3. Scharffen Berger Chocolate Maker – Беркли, Калифорнија

 3208280007_4ab4849ac2

4. Jacques Torres Chocolate – Њујорк

 jacques-torres-1024x682

5. Norman Love Confections – Маерс, Флорида

PR_IMG_4180-871

6. Valrhona – Tain – l’Hermitage, Франција

Valrhona-Chocolate-01

7. Godiva – Брисел

 4461158

8. Richard Donnelly Fine Chocolates – Santa Cruz, Калифорнија

img_0318

9. Richart – Париз

 ks5l5o5jxl-richart4

10. Puccini Bomboni – Амстердам

pucci bombini (3)