Најдобрите франшизи во САД за 2019 година

13

Пред 40 години за прв пат Entrepreneur ја претстави Franchise 500 листата каде што беа рангирани најдобрите франшизи во САД. Денес по четири децении рангирањето продолжува, а конкуренцијата е поголема од било кога.

За овогодинешната листа се пријавија повеќе од 1.000 компании и оние кои се најдоа на врвот ги претставуваат најновите трендови и бизнисите коишто продолжија да напредуваат од година во година.

Еве кои компании се најдоа во топ десет.

McDonald’s

Брза храна, салати и пијалаци

Франшиза од 1955 година

Dunkin’

Кафе, крофни, пекарски производи

Франшиза од 1955 година

Sonic Drive-In

Брза храна, сладолед, пијалаци

Франшиза од 1959 година

Taco Bell

Мексиканска храна

Франшиза од 1964 година

The UPS Store

Пошта, комуникациски услуги, печатница

Франшиза од 1980 година

Culver’s

Замрзната храна, бургери

Франшиза од 1988 година

Planet Fitness

Фитнес клуб

Франшиза од 2003 година

Great Clips

Фризерски салони

Франшиза од 1983 година

Jersey Mike’s Subs

Ладни сендвичи

Франшиза од 1987 година

7-Eleven Inc.

Мини маркети

Франшиза од 1964 година

Фото: Pixabay