Најголемите луксузни хотелски апартмани

6

Што е потребно да има во една хотелска соба? Удобен кревет и чиста бања. Богатите луѓе, навикнати на луксуз, сепак, не се задоволуваат само со тоа. За да привлечат ВИП клиенти, хотелите во светот не градат соби, туку цели палати. Хотелските апартмани во луксузните хотели често се со големина на живеалиште за четиричлено семејство. Во нив има библиотеки, соби за масажи и што ли уште не.

Погледнете кои се најголемите и најскапи хотелски апартмани:

Hotel Carl Gustaf, Свети Бартс, Карибите

1

Кралски апартман од 241 м2 – 25.763 долари/вечер

Tivoli Sao Paulo Moffarej, Сао Паоло, Бразил

2

Претседателски апартман од 750 м2 – 16.000 долари/вечер

Hilltop Estate, Laucala Resort, Фиџи

3

Апартман од 1.021 м2 – 5.241 долари/вечер

Grand Hotel Kempinski, Женева, Швајцарија

4

Апартман од 1.180 м2 – 41.500 долари/вечер

Hotel President Wilson, Женева, Швајцарија

5

Кралски апартман од 1.670 м2 – 68.000 долари/вечер

St. Regis Saadiyat Island Resort, Абу Даби

6

Кралски апартман 2.100 м2 – 36.600 долари/вечер

Grand Hills Hotel and Spa, Бејрут, Либан

7

Кралски апартман од 4.134 м2 – 48.000 долари/вечер