Австралискиот готвач Пол Медкалф потроши три недели во дизајнирање на најскапата пита во светот, која чини неверојатни 12.000 долари.
Медкалф ја креираше оваа пита со месо во неговата кујна во хотелот Lord Dudley во Сиднеј.
Таканаречената пош (posh) пита е создадена заедно со Groupon Australia, кои ја осмислија оваа идеја во чест на нивниот јубилеј – два милиони продадени купони.
Питата е направена од wagyu филе, кое чини 180 долари по килограм, јапонско јунешко месо Kobe (готвено 12 часа), два јастога, сушени италијански печурки, две шишиња Penfolds Granage сос (едно шише чини 750 долари), рачно направено златно лиснато тесто како и германски златни ливчиња.
На крај на сето ова се додадени и француски тартуфи, од кои една чини 180 долари.