Најскапи градови за изнајмување на стан

36

Според годинешниот извештај на Deutsche Bank, Mapping the World’s Prices, каде се става акцент на трошоците за живот во 50 светски градови, вклучена е и листа на најскапи градови за изнајмување на стан.

На прво место е Хонг Конг, а еве кои други се најдоа во топ 10:

Токио, Јапонија

Месечна цена за двособен апартман 1.903 долари

Сиднеј, Австралија

Цена за двособен апартман 1.969 долари

Даблин, Ирска

Цена за двособен апартман 2.018 долари

Бостон, САД

Цена за апартман 2.201 долари

Лондон, Англија

Цена за двособен апартман 2.338 долари

Париз, Франција

Месечна цена за двособен апартман 2.455

Цирих , Швајцарија

Цена за апартман 2.538 долари

Њујорк, САД

Цена за апартман 2.909 долари

Сан Франциско, САД

Месечна цена за апартман 3.631 долари

Хонг Конг, Кина

Месечна цена за двособен апартман 3.685 долари