Најскапиот билет на Луфтханза чини 22.670 евра и постојано е распродаден

43

Најскапиот билет што се нуди во Луфтханза е повратен авионски билет од прва класа од Сан Франциско до Франкфурт, кој чини дури 22.670 евра и постојано се распродава.

Извршниот директор на германската авиокомпанија Карстен Зпор ја наведе цената на авионскиот билет како илустрација дека компанијата закрепнува по пандемијата на Ковид-19 побрзо од очекуваното.

Зпор зборуваше во историскиот Аеро клуб во Вашингтон и рече дека Луфтханза може да се пофали со многу добри резултати, особено на летовите за Северна Америка. Така го зголемија бројот на дестинации до кои летаат во САД и сега ги има 25, што е повеќе отколку пред пандемијата.

Германската авиокомпанија, како што наведе, се фокусира на доверливоста и точноста, на карактеристиките кои се оштетени поради недостигот на персонал.