Најскапите дијаманти во светот

22

Луксуз во вистински смисол на зборот – дијаманти. Толку мали, а бесценети и мелем за сечии очи. Еве ги десетте најубави, најсветкави и најскапи дијаманти во светот.

10. The Allnatt Diamond

ALLNAT-DIAMOND
Вредност: 3 милиони долари;

101,29 карати.

The Moussaieff Red Diamond

The-Moussaieff-Red-Diamond
Вредност: 7 милиони долари;

5,11 карати.

The Heart of Eternity

heartofeternitydiamond

Вредност: 16 милиони долари;

27,64 карати.

Wittelsbach Diamond

wittelsbach diamond

Вредност: 16,4 милиони;

 35,36 карати

The Steinmetz Pink

Steinmetz-Pink-Diamond

Вредност: 25 милиони долари;

59,60 карати.

De Beers Centenary Diamond

De-Beers-Centenary-Diamond
Вредност: 100 милиони долари;

273,85 карати.

The Hope Diamond

Hope

Вредност: 350 милиони долари;

45,52 карати.

The Cullinan

1337253439

Вредност: 400 милиони долари;

3.106,75 карати.

The Sancy Diamond

article-2144251-1305AA54000005DC-884_634x528

Непроценлива вредност;

55,23 карати.

Koh-I-Noor

KohINoor
Непроценлива вредност;

105 карати.