Најскапите електрични автомобили

6

Електричните автомобили се се повеќе популарни. Најмногу вакви автомобили се купуваат во Јапонија, Шведска и Норвешка. Големите компании како Audi, Tesla, Honda и Nissan вложуваат во дизајнот на луксузни хибридни автомобили. За сега хибридните автомобили се малку поскапи од другите.

Видете кои се петте најскапи електрични автомобили што можете да ги купите во моментов:

5. The Lightning GT – 300.000 долари

5

4. Mercedes Benz SLS AMG Electric Drive – 550.000 долари

4

3. Rimac Concept 1 – 980.000 долари

3

2. Mercedes-Benz SLS Electric Gullwing E-Cell – 1 милион долари

2

1. Rolls Royce Phantom 102EX Electric Car – 1,6 милиони долари

1